Discuta liber

Stiri, pareri si impresii despre turismul romanesc si nu numai.

Goa – taramul de vis al Indiei

Vraja celor 1001 nopti in taramul frumusetii adresate simturilor. O atmosfera mediteraneana pe minunatele plaje de nisip – iata ce cauta si gasesc iubitorii de miracole si frumusete in Goa.

plajele din Goa - India

La intrebarea “Cand sunt mai frumoase plajele din Goa mai frumoase?“, raspunsul nu pare usor de dat. Peste zi, atunci cand sunt scaldate in lumina soarelui? Sau noaptea, cand se lasa mangaiate de razele lunii? Cel mai bine este sa descoperiti singuri raspunsul: in aceasta perioada a anului, iarna, clima din Goa este ideala pentru turistii rasfatati si… incercati.

Influenta Portugaliei

Incepand cu 1961, dupa 450 de dominatie portugheza, Goa a devenit teritoriu indian. In regiune, se simte inca amestecul de influente, mediteraneene si asiatice, atat in ceea ce priveste arhitectura, cat si din punct de vedere gastronomic si cultural. Mergeti, pentru a va convinge de frumusetea acestora in Velha Goa (“vechea” Goa), unde puteti admira constructii impunatoare, palate si biserici cu arhitectura europeana – cum ar fi Biserica Sf. Cajetan, care este o reproducere la scara a Domului Petru din Roma – in centrul padurii tropicale. La doar 22 km est de Panaji se afla Mangueshi, cel mai impunator Templu hindu din Goa.

Ducandu-va pe plaja Anjuna, in fiecare zi de miercuri, veti descoperi multa animatie. Aici se ofera tot felul de suverniruri, alaturi de spectacole de circ cu dansatori pe sarma, inghititori de flacari si de sabii, care isi etaleaza mandri priceperea in fata spectatorilor veniti din toate colturile lumii.

Stapanul plajelor

“Regele neincoronat” al intinderilor de nisip din regiunea Goa ramana plaja Calangute. Situata la 15 km nord de Panaji, capitala statului federal Goa, aceasta rara frumusete naturala ofera iubitorilor de soare si intinderi de apa un loc de contemplare si relaxare.

Mai la sud sufla curentii de aer ce sosesc dinspre Marea Arabiei, catre plaja plina de palmieri din Colva.

Natura atotstapanitoare

Goa este, inainte de toate, un paradis natural: prin padurile Parcului National Molem, zburda nenumarate maimute. Mai la nord se afla Parcul Bondla. Oarecum artificiala, pe langa padurile care o inconjoara, Gradina Botanica va imbie sa o vizitati…

Sursa: aici

One Response to Goa – taramul de vis al Indiei

  1. Am auzit ca este si cea mai ieftina destinatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>