Discuta liber

Stiri, pareri si impresii despre turismul romanesc si nu numai.

Norvegia, regina nordului Europei

Soare la miezul noptii? Da, pare magic, dar este real. Aceasta este cu siguranta una din marile atractii pentru turistii care viziteaza Novegia. Apoi sunt fiordurile, apele, orasele, oamenii…

Situat in nordul Europei, Regatul Norvegiei formeaza marginea oocidentala a Scandinaviei. Scaldata in vest si nord de Oceanul Atlantic, iar la sud de Marea Nordului, Norvegia – “Tara Fiordurilor” sau “Tara Vikingilor” – este un tinut de basm ai carui locuitori au cu ce sa se mandreasca: vikingi, scriitori, compozitori, pictori recunoscuti in intreaga lume, dar si munti care se intind de la nord la sud, pe tot teritoriul tarii.

Fiordurile sunt insa atractia principala in Norvegia. La fel de mult impresioneaza si lumina soarelui, in noaptea polara.

In Norvegia, oamenii au invatat, mai mult decat oriunde in alta parte, sa respecte natura si s-o aprecieze. Tara Fiordurilor este un loc ideal pentru trekking, excursii in natura si pescuit. Bucataria norvegiana este bazata pe peste si fructe de mare, Dar n-o sa rezisti nici tentatiei de a gusta din carnea de ren sau de a te rasfata cu bufetul rece – “koldtbord”. Fructele de padure si zmeura arctica sunt parca menite sa-ti starneasca pofta de ate intoarce candva aici.

2 Responses to Norvegia, regina nordului Europei

  1. Foarte frumoase locuri!!

  2. Am locuit in Oslo tim de 6 luni si pot spune ca este diferit fata de multe orase ale Europei. Sunt foarte multe constructii noi, insa ce m-a fascinat tot timpul este nota de “salbatic” a orasului…data de sutele de gradini si parcuri pline de verdeata. Este un oras scump, dar in mod surpinzator ..mereu plin de turisti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>