Discuta liber

Stiri, pareri si impresii despre turismul romanesc si nu numai.

Orasul cu doua etaje

Sibiul este oraselul acela frumos, care are farmecul linistitor al zidurilor vechi si in care te plimbi cu orele, fara sa te plicitsesti.Hai la pas printr-o cetate medievala impartita in Orasul de Sus si Orasul de Jos. Trenul te lasa pe peronul unei gari micute, usor nostalgica parca dupa alte vremuri. In piata din fata garii se afla Capela Sfintei Cruci, o bicericuta construita in 1219. Se zice ca cine-si lasa numele aici va fi ferit de necazuri.

Incepem sa urcam, trecand pe langa Biserica Ursulinelor, fosta biserica a Manastirii Dominicane, ce a fost construita in anul 1474. Manastirea a adapoastit renumita scoala de fete, desfiintata in 1949. In fata, se prefigureaza deja, peste acoperisurile cu ochi curioasi ale caselor, Turnul Sfatului. Construit intre anii 1224 si 1241, turnul face legatura, prin cele doua intrari boltite ale sale, intre Piata Mare si Piata Mica.

Trecem pe sub boltele turnului si pasim in Piata Mica, pentru a vizita Muzeul Farmaciei, ce a adunat in incinta sa peste 6.600 de piese provenite din 67 de farmacii din 32 de localitati ale tarii. In imediata apropiere, usor ascunsa celor care o viziteaza in fuga, se afla o cladire cu doua etaje ce are la parter un pasaj al scarilor spre Piata Aurarilor. Suntem in Orasul de Jos. In Piata Mica, cladirea cu 8 arcade este Casa Artelor, iar langa e Podul Mincinosilor, denumire mostenita in urma  unei proaste traduceiri din germanul Liegende Brucke, adica “podul culcat”. Transmis oral Lugend, adica minciuna…

Traverseaza podul si in spatele Casei Luxemburg, se afla Catedrala Evanghelica, construita in secolul XIV. Langa Catedrala se afla celebrul Pasaj al Scarilor. Acesta inconjoara zidurile cetatii si face legatura cu Orasul de Jos. A fost construit in secolul XIX, pentru inlocuirea pantei ce exista  intre cele  doua zone ale  orasului. Acum, ascunse romantic, poti gasi si pivnite de vin medivale.

One Response to Orasul cu doua etaje

  1. Pingback: De pe bloguri adunate, 23 ianuarie – 5 februarie | Viajoa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>