Discuta liber

Stiri, pareri si impresii despre turismul romanesc si nu numai.

Partia de schi de la Gura Humorului va fi inaugurata pe 5 februarie

Partia de schi Soimul din Gura Humorului va fi inaugurata oficial pe data de 5 februarie, conform site-ului suceava-news.ro. Desi data initiala inaugurarii partiei era 25 decembrie 2009 din cauza unor probleme tehnice acesta a fost intarziata.

Partia a fost construita prin proiectul POPAS, finantat din fonduri europene, prin programul PHARE 2005-2007. Proiectul in valoare de 11 milioane de euro, prevede reabilitarea infrastructurii turistice din zona Arinis din Gura Humorului.

Partia Soimul are o lungime de 1478 de metri, cu o diferenta de nivel de 283 de metri, inclinare medie de 19.7% si un grad de dificultate mediu. Instalatia de telescaun se intinde pe o lungime de 1349 metri, avand capacitatea de transport de a 1200 de persoane/ora. Costul unei urcari este de 15 lei in weekend si 10 lei in timpul saptamanii. Totodata puteti opta si pentru cartele cu puncte reincarcabile.

La inaugurare este asteptat sa participe ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea.

Mai multe informatii puteti gasi aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>